Luonto

Corkskribas edistää korkkimetsien suojelua Portugalissa!

Korkkitammia ei kaadeta, vaan niiden kaarna kuoritaan n. 9 vuoden välein erilaisten korkkituotteiden raaka-aineeksi. Puut voivat elää jopa 300 vuotta ja ensimmäinen kuorinta tehdään, kun puu on n.30 vuotta vanha.

Korkki on luontoystävällinen materiaali. Korkkitammi sitoo huomattavan määrän hiilidioksiidia. Tuoreiden tutkimustulosten mukaan Portugalin korkkimetsät kykenevät sitomaan arviolta 4.8 miljoonaa tonnia hiilidioksiidia.

Korkki on aidosti ympäristöystävällistä!


Korkkitammen kaarna on muodostunut ilmaa sisältävistä soluista. Yhdesssä kuutiosenttimetrissä näitä soluja voi olla jopa yli 40 miljoonaa.

Soluja erottaa  useista ainesosista koostuva kerros, joista suberiini on yksi. Se yhdessä vahakerroksen kanssa tekee korkin vettähylkiväksi ja ilmatiiviiksi.

Hunajakennomainen solurakenne tekee korkista kimmoisan. Tämä ominaisuus säilyy, vaikka korkki puristettaisiin puoleen alkuperäisestä koostaan.

Kimmoisuus tekee korkin vastustuskykyiseksi ilmaston vaihteluille. Korkki on kevyttä, kemiallisesti reagoimatonta, kosteutta kestävää ja biologisesti hajoavaa.

Näiden ominaisuuksien vuoksi korkkia voidaan käyttää monilla teollisuuden aloilla: esim. sisustus-, viini-, jalkine-, rakennus-, telakka- ja autoteollisuus.